Onze teamleden

Hieronder stellen onze teamleden zich graag aan u voor. U kunt hier ook de persoonlijke Sponsorlink van onze teamleden hier vinden door op de euromunt achter of indien u op uw telefoon kijkt onder de naam van de desbetreffende persoon te klikken.

 

Sieta van der Meulen

Hoi!
Ik ben Sieta van der Meulen, getrouwd met Eric. Samen hebben we een dochter en een zoon.

Via Greetje en Theo (van je familie moet je het hebben😁) gaan fietsen in team Switte4Energy. Een aantal keer de Mont Ventoux beklommen voor kinderen met een energiestofwisselingziekte. In 2018 kreeg mijn broer de diagnose acute leukemie. Dankzij een stamceldonor heeft hij dit overwonnen is hij in 2022 de alp weer fietsend opgegaan.

Dit jaar wederom meegedaan aan het evenement maar nu reed hij als motard mee. De deelnemers begeleiden deed hij met veel plezier, niet wetende dat een aantal weken later opnieuw de acute leukemie de kop opstak. Dit keer was genezing helaas niet meer mogelijk.

Voor mij was de keus snel gemaakt en samen met team Switte ingeschreven aan Alpe d’ HuZes, want er is nog heel veel geld nodig voor onderzoek. Heel bijzonder om dit als familie samen te gaan doen. Er is nog veel training nodig maar: opgeven is geen optie!!

Eric van der Meulen

Hallo,

Mijn naam is Eric van der Meulen, 52 jaar en getrouwd met Sieta. We hebben twee kinderen, een dochter en een zoon.

Woonplaats Harlingen:-)

Sinds 2013 ben ik eigenlijk al actief voor goede doelen. In 2013 al eens met mijn zwager meegedaan aan de Alpe d’HuZes en vanaf 2015 via Theo en Greetje terecht gekomen bij Join4Energy. Een stichting welke zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte… Het mooie is dat je je inzet voor een ander en tevens voor jezelf een sportieve prestatie neerzetten. 

Voorjaar 2023…. we hadden het er terloops wel eens over gehad om de Alpe d’HuZes te doen…

Een mooi evenement met een nog mooier doel… een steentje bijdragen om kanker de wereld uit te helpen.

In 2013 heb ik al eens deelgenomen aan Alpe d’DuZes…samen met Bauke

Augustus 2018 kreeg mijn zwager, Bauke Miedema, de diagnose acute leukemie… Bauke heeft zo goed en kwaad als het kon die strijd in eerste instantie weten 

te overwinnen… totdat afgelopen zomer Bauke te horen kreeg dat de leukemie weer terug was… Ditmaal was de ziekte helaas sterker dan Bauke en overleed deze zomer…

Dit was voor mij (ons) de trigger om meteen JA te zeggen tegen Alpe d'Huzes…

Bauke zette zich al diverse jaren in voor diverse doelen, zowel als deelnemer als vrijwillger. Afgelopen editie van Alpe d’HuZes was hij nog actief als motard op de Alpe…

Wij zetten Bauke zijn strijd en missie voort! Wij gaan voor hem maar ook voor vele anderen die berg beklimmen…

Help jij mij (ons) ook mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF?!

Wilma Miedema

Vincent Klaassen

Jeroen Hofstra

Hallo, ik ben Jeroen Hofstra 49 jaar en woon in Franeker. Ik woon samen met Herriette en heb twee zonen.
Mijn grote passie is racefietsen en mountainbiken.
Via Eric en Sieta ben ik in contact gekomen met team Switte4Energy en hebben we wat jaartjes gefietst voor kinderen met energiestofwisselingsziekte .
Twee jaar geleden heb ik ook nog mee gedaan aan Tour for Life en ben ik van Italië naar Nederland gefietst. Om geld op te halen voor Daniel den Hoed stichting.(onderzoek naar kanker).
Bijna iedereen krijgt te maken met deze vreselijke ziekte..Het medicijn is nog niet gevonden en daarom fiets ik graag voor Alp d’Huzes de berg op.

Minze Zijlstra

Bij dezen wil ik graag even voorstellen, ben Minze Zijlstra, 41 jaar oud en woonachtig in Buitenpost.

Ben getrouwd met Janke en samen hebben wij 3 kinderen. Ik ben eigenaar van een hout en bouwmaterialenhandel in Buitenpost.

Vorig jaar werd ons leven op de kop gezet doordat er bij Janke borstkanker werd geconstateerd. Na een heel heftig jaar kunnen wij er gelukkig op terugkijken dat Janke weer genezen is.

Als er zoiets in jouw leven gebeurt, ben je blij met de medische ontwikkelingen en onderzoeken op kankergebied.

Door de Alp ‘d HuZes te beklimmen op de racefiets wil ik graag een stukje aan meedragen om kanker te bestrijden

Rindert Zijlstra

Hoi, ik ben Rindert, 38 jaar, getrouwd met April en heit van Amber. 

Vorig jaar werd er bij mijn schoonzus Janke borstkanker geconstateerd. Het leven van hun gezin stond op de kop. Gelukkig is Janke genezen en kan zij met haar gezin weer vooruitkijken.


Om deze zware periode krachtig af te sluiten gaat mijn broer Minze de Alpe D’Huez beklimmen aankomende zomer. Ik fiets met hem mee om mijn broer te ondersteunen tijdens zijn beklimmingen. Daarnaast draag ik graag mijn steentje om kanker de wereld uit te fietsen.

Greetje Wouda

Hoi, ik ben Greetje Wouda, 53 jaar jong, getrouwd met Theo. Moeder van 3 dochters en oma van Thijs en Nina. Van jongs af aan heb ik vele sporten beoefend, maar vanaf 2012 heb ik, aangestoken door Theo, het fietsen ontdekt. Hij deed in dat jaar voor het eerst mee aan de Challenge Mont Ventoux en daar ligt dan ook de grondslag van team Switte4Energy. Na thuiskomst van het evenement vroeg hij of ik het jaar daarop samen met hem deze uitdaging met hem aan wilde gaan. Een nieuwe hobby was geboren

Na vele jaren ons ingezet te hebben voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte ga ik deze keer vol voor een nieuwe uitdaging. Als team hebben wij wel het er wel eens over gehad om “iets anders” te gaan doen, maar het was er nog nooit van gekomen. De reden voor de “switch” is heel verdrietig vanwege het veel te vroege overlijden van mijn neef Bauke (broer/zwager van teammaatjes Sieta, Wilma, Eric en Vincent) aan de gevolgen van leukemie, alsmede het respect wat ik voor hem heb omdat hij zich zo vol overgave altijd heeft ingezet voor het evenement Alpe du’HuZes, als deelnemer én als motard.

In het kader van zijn gedachtengoed ga ik mij fysiek inzetten op de Alp om kanker de wereld uit te fietsen. Maar ik fiets ook voor Janke (vrouw/schoonzusje van teammaatje Minze en Rindert) zij kreeg op jonge leeftijd te maken met borstkanker en gelukkig gaat het met haar nu heel goed en dat is ook mede te danken aan alle toppers die zich hebben ingezet om geld bijeen te brengen om onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

Geef jij mij een financieel steuntje in de rug om minimaal 4x de top van de Alpe d’Huez te halen? En zo een steentje bij te kunnen dragen aan het KWF?

Theo Wouda

Mijn naam is Theo  Wouda. Sinds 2012 als mede-oprichter verbonden aan Team Switte4Energy. 57 jaar, getrouwd met Greetje, vader van drie dochters Simone, Ilse, Femke, en niet te vergeten opa van Thijs en Nina.

Hobbies zijn racefietsen, het onderhouden en repareren van onze eigen racefietsen, lezen.

Met Team Switte4Energy hebben wij ons 11 jaar ingezet voor kinderen met energiestofwisselingsziekten. Ik zet mij in 2024 in voor Alpe d’Huzes. De hoofdreden hiervan is het overlijden van ons oud-teamlid Bauke aan leukemie, maar ook het feit dat mijn vader overleden is aan lymfeklierkanker en mijn moeder borstkanker heeft gehad. En zoveel anderen in onze omgeving die met kanker te maken hebben gehad

Ik hoop hiermee een klein steentje te kunnen bijdragen aan het onderzoek tegen kanker, maar ook het gedachtegoed van Bauke deels te kunnen voortzetten.

Wil je mij of eigenlijk het onderzoek tegen kanker steunen, klik dan op mijn link.